Marokko Retreat

Met Noumi en Kes, in samenwerking met Astrid

September 2024

Marrakech, Boumalne Dades, Sahara

13 – 20 sept, 2024

Vanaf € 950

Programma

Start in Marrakech

De eerste nacht verblijven we in Marrakesh in Riad Orange, een traditioneel Marrokaans gebouw met binnenplaats. De Riad bevindt zich in het oude centrum van de stad op loopafstand van het beroemde Jamaa El Fna plein, waar het elke avond een ratjetoe is van eetstalletjes, slangenbezweerders, live muziek, straattheater, marktjes, kramen enz. Je komt ogen tekort!

(Tip: Een dag eerder aankomen om je nog wat meer onder te dompelen in Marrakesh is zeker een goed idee!)

De Kasbah

De volgende ochtend rijden we door het mysterieuze maanlandschap van het Atlasgebergte diep het binnenland in, voorbij Ouarzazate richting Boumalne Dades naar de kasbah waar we zullen verblijven. Deze ligt aan de rand van de Dades vallei en is lekker ruim opgezet met verschillende gebouwen, het grote mooie zwembad en andere fijne chillplekjes.

PROGRAMMA: In de ochtenden laten we de energie doorstromen met flowing yoga waarna we overgaan in een meditatie.

Voor het avondeten sluiten we de dag ontspannen af met of Yinyoga, breathwork of meditatie of een combinatie daarvan.

Elke middag is er een tripje gepland (op basis van bijboeking), zoals een stilte wandeltocht door de ruige rotsige woestijn, een hike door een droge rivier bedding in de bergen en een trip naar de moedertuinen. Dat zijn grote groene oases waar van alles groeit en bloeit met bomen en rivieren met ingenieus natuurlijk gebouwde irrigatie systemen. De ongeschreven regel is niks mee de tuinen uit nemen maar wat je ter plekke oppeuzelt mag je plukken.

Natuurlijk zijn de dagtripjes optioneel. Wil je liever de middag met een boek bij het zwembad liggen dan moet je dat vooral lekker doen! 

Sahara woestijn trip

Het absolute hoogtepunt van de week is de dag en nacht trip naar de goudgele Sahara. Vanaf de kasbah rijden we een paar uur dieper het land in naar de rand van de woestijn. Bij een prachtig hotelletje met een dromedaris kamp maken we ons klaar om op de dromedarissen de woestijn in te gaan. De tocht gaat naar een Bedoeïenen kamp waar we de nacht doorbrengen onder de sterrenhemel waar de immensiteit van het heelal intens te voelen is. Vanuit je bed staar je naar de diepte van het melkwegstelsel tot je je ogen niet meer open kan houden. 

De Bedoeïenen wekken ons als het nog net donker is zodat we een hoge zandheuvel kunnen beklimmen om de zon op te zien komen. Deze nacht onder de sterren en de ochtendstralen die de wereld goud kleuren is een absolute magische ervaring!!

Na de sunsalutations, heerlijke dadels en thee klimmen we weer op de dromedarissen terug naar het hotelletje aan de rand van de woestijn. Dan rijden we via wat stops bij interessante plekken zoals een lokale markt terug naar de kasbah. 

We sluiten de week af met een hamam middag in het nabije dorp en rijden de volgende ochtend terug naar Marrakesh. 

De magische sfeer van het rotsige berglandschap, de vele uitgestrekte vlaktes, de pracht van de Sahara met haar goud gekleurde zandduinen, je voelt je daar heel connected met de aarde en de oneindigheid van al wat is. Ook al hebben we de yogatrip meerdere keren gedaan, het voelt elke keer weer als een nieuw avontuur!

Accommodatie: Er is keuze uit drie verschillende slaapplekken; de luxere suites, kamers en een aantal kleinere grotkamers. Deze grotkamers hebben een prachtig uitzicht over de vallei. Ze zijn geheel uit het gesteente van de berg gehouwen. Er zijn geen ramen, alleen een deur. Het voelt alsof je in de baarmoeder van de berg slaapt!

Wie is Astrid? Astrid organiseerde vroeger reizen door Afrika en woont inmiddels al heel wat jaren met haar Marokkaanse man Mo en twee kids in Marokko waar ze allerlei tours door het hele land organiseren. Geen uithoek van het land is haar onbekend. De kasbah waar we verblijven is van de familie van haar man.

Klik hier om meer te lezen over Noumi (yoga)

Klik hier om meer te lezen over Kes (meditatie)

Interesse of meer weten? Stuur ons een mailtje.